Opening Standaertsite & De Broederij

Ledeberg leeft!

Vijf jaar na de sluiting van doe-het-zelf-zaak Standaert opent in het weekend van 28 en 29 september 2018 op deze locatie  een groene ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners in het hart van Ledeberg.

Op 27 juni 2018 plaatsen we reeds een artikel over de nieuwe ontmoetingsplaats, die in de achtertuin van Compagnie Emmaüs werd aangelegd op de vroegere terreinen van doe-het-zelf-zaak Standaert, dit naar aanleiding van de feestelijke inhuldiging van de kunstwerken van Marc Nagtzaam.

Vandaag kunnen met veel plezier melden dat de werken achter de rug zijn en iedereen wordt dan ook warm uitgenodigd om het resultaat met eigen ogen te komen bewonderen.

Er worden rondleidingen voorzien door het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf SOGENT, het ontwerpteam en de leden van de Standaertgroep, terwijl de verenigingen die reeds op de site actief zijn (Fietskeurken, e.a.) tonen wat ze te bieden hebben voor de buurtbewoners.

Te midden van het feestgedruis zal Compagnie Emmaüs meer dan een steentje bijdragen, onder meer door het bakken van pannenkoeken op vrijdagavond en het voorzien van soep op zaterdagmiddag (zie verder).

Kom tezamen met ons de sfeer opsnuiven!

Wat staat er op het programma?

Op vrijdag 28 september 2018 wordt iedereen vanaf 16u vrolijk verwelkomt, waarna om 16u toespraken zijn voorzien van onze burgemeester Daniël Termont en de mensen achter de Stadaertgroep.

Na dit officieel moment, inclusief plechtige sleuteloverhandiging, is er vanaf 17u een gratis receptie voorzien, met mogelijkheid tot ronleiding op de site én een snuifje muziek.

Vanaf 18u30 slaan verschillende Ledebergse verenigingen de handen in elkaar om een wereldkeuken te serveren, waarbij Compagnie Emmaüs met veel plezier instaat voor de pannenkoekenbak (slechts 1 euro / pannenkoek!)

Tot 22u volgt daarna nog een gezellig samenzijn met livemuziek.

Alsof dit nog niet genoeg is, wordt ook op zaterdag 29 september 2018 een boordevol programma voorzien, met onder meer een kinderrommelmarkt, nog meer livemuziek, volksspelen, animatie, hapjes en drankjes, ...

Vanaf 12u zal Compagnie Emmaüs heerlijke soep serveren, zolang de voorraad strekt (opnieuw slechts 1 euro per portie!).

Wij kunnen al bijna niet meer wachten tot het begint!

Neem een kijkje op de website (klik hier) of Facebook (klik hier) voor meer informatie.

Een zoete Wereldrecordpoging

We voorzien tot slot graag een afzonderlijke vermelding voor het ambitieuze voornemen van de organisatie om op zaterdag 29 september 2018 het grootste desserbuffet ooit te maken.

Vanaf 14u tot 28u worden alle buurtbewoners verwacht om hun (zelfgemaakte) desserts te komen bijzetten aan de desserttafel.

Iedereen wordt warm aangemoedigd om al dan niet tezamen met buren één of meerdere desserts te voorzien, 

Als je graag een handje zou willen meehelpen aan deze zoete recordpoging, geef dan een seintje op info@broederij.gent of op het nummer 0456 014 336.

Moet het nog gezegd dat Compagnie Emmaüs heel enthousiast is om deel uit te maken van dit fijne buurtproject?