Van den Heckestraat viert feest

Werken aan een straat

De voorbije maanden was er geen ontkomen aan: "onze" Van den Heckestraat werd lange tijd grondig onder handen genomen, met het oog op de inrichting van een leefstraat. De werkzaamheden zorgden soms voor enige hinder, maar het eindresultaat is de moeite van het wachten zeker waard. Een feestelijke opening van de fonkelnieuwe straat is dan ook op zijn plaats.

Op zaterdag 2 september 2017 zal ons jaarlijkse straatfeest bijgevolg in het teken staan van de plechtigde opening van de nieuwe Van den Heckestraat.

In nauwe samenwerking met het Buurtcentrum van Ledeberg wordt een uitgebreid programma uitgewerkt, met als doel om alle bewoners van de Van den Heckestraat met elkaar kennis te laten maken.

Voor Compagnie Emmaüs is het einde van de werkzaamheden aan de straat immers een drijfveer om verder te blijven werken aan een hechte straat, waarin ook onze bewoners (én hun familieleden) worden opgenomen in de gemeenschap, om zo de naam van leefstraat écht waar te maken.

Wat staat er op het programma?

Vanaf 10u worden de feestelijkheden op gang geschoten, met een kennismakingsmoment voor de straatbewoners, vrienden, familie, sympathisanten, ... Iedereen is welkom.

Vervolgens staat om 11u de officiële muzikale heropening van de Van den Heckestraat op het programma, met een lintdoorknipping door de persoon die reeds het langst in de straat woont én een boomplanting.

Vanaf 11u30 volgt een aperitiefconcert van de Ledebirds.

Tijdens het middageten voorzien we een lange tafel met stoelen, waarbij het eten door de straatbewoners (en eventuele andere bezoekers) zelf wordt voorzien. Van 12u tot 14u wordt iedereen warm uitgenodigd om mee aan tafel te schijven met een zelfbereide maaltijd, om deze te delen met de aanwezigen én zelf te proeven van de kookkunsten van de andere tafelgasten. Voor de mensen die zelf niet zo'n held zijn in de keuken, verkopen we hotdogs, zodat zeker niemand op de honger moet blijven zitten.

Gedurende de volledige dag zal er voorts op de binnenkoer van Compagnie Emmaüs een rommelmarkt gehouden worden.

Tussendoor zal u bovendien nog kunnen genieten van een wandelparcours langs de ramen met kunstwerken van Compagnie Emmaüs, volksspelen en grime, hotdogs en pannenkoeken, een film over de werkzaamheden aan de straat en bovenal een gezellig samenzijn.

Iedereen is welkom! Men zegge het voort!

Programma van uur tot uur

Tijdstip Activiteit
10u Kennismaking met bewoners (en familieleden, vrienden, ...)
11u Feestelijke opening van de straat + bomenplanting
11u30 Aperitiefconcert Ledebirds
12u - 14u Straatlunch / Hotdogs
15u - 17u Grime en volksspelen
14u - 18u Pannenkoeken
18u - 21u Gezellig samenzijn en bijpraten op de binnenkoer
21u - 22u Filmvoorstelling: Dirk Rawoens filmde de straatwerken
10u - 18u Rommelmarkt

Houd zeker ook onze facebookpagina in het oog, voor eventuele aanpassingen en updates.

Noot: Indien u nog spullen heeft waar u zelf niets meer aan heeft, maar die voor anderen nog van betekenis zouden kunnen zijn, kunnen deze de komende weken altijd worden afgegeven in Compagnie Emmaüs voor de verkoop op de rommelmark.