De Standaertsite groeit en viert feest

Feestelijke inhuldiging

In de achtertuin van Compagnie Emmaüs ligt de Standaertsite, op de vroegere terreinen van de Standaert doe-het-zelfwinkel. Deze site wordt de komende maanden en jaren dé nieuwe ontmoetingsplek in Ledeberg, mee vormgegeven door Ledebergse organisaties.large_27857850_808416802676802_1146883247741996801_n.jpg

Hoewel de werken aan de Standaertsite nog volop bezig zijn, wordt er op zondag 1 juli 2018 al een eerste keer feest gevierd, dit ter gelegenheid van de inhuldiging van de kunstwerken van Marc Nagtzaam.

Wie in de toekomst de Standaertsite zal bezoeken, zal aan de beide ingangen begroet worden door een kunstwerk van deze Nederlandse kunstenaar, bestaande uit een structuur die wordt overgroeid door klimplanten die van kleur zullen wisselen al naargelang het seizoen. Zo zullen de beide kunstwerken het jaar rond veranderen van gedaante, om zo elk bezoek aan de Standaertsite extra uitnodigend te maken.

Iedereen is warm uitgenodigd op zondag 1 juli 2018 om 11u aan de ingang in de Hilarius Bertolfstraat, om dit eerste heuglijke moment bij te wonen.

De Ledebirds en kinderkoor Mais Quelle Chanson zorgen voor een fijn muzikaal streepje, terwijl Compagnie Emmaüs zorgt voor de drankjes!

Wat brengt de toekomst?

Na 1 juli 2018 wordt er hard verder gewerkt door de betrokken aannemers, dit voor de verdere aanleg en beplanting van de Standaertsite én de afwerking van de doorgang voor de bewoners van Compagnie Emmaüs.

U leest dit inderdaad goed: er wordt een rechtstreekse verbinding gemaakt tussen deze nieuwe fijne ontmoetingsplek en onze bewoners. Zo hopen we de drempel tussen onze voorziening en de buurtbewoners verder te verlagen én nog meer deel uit te maken van het verenigingsleven in en rond Compagnie Emmaüs.

Als alles volgens plan verloopt zal er in het weekend van 28 en 29 september 2018 een groot openingsfeest zijn, maar hierover volgt later meer informatie.

We kunnen nu reeds verklappen dat op vrijdag 28 september (vanaf +/-16 u) de officiële opening plaatsvindt, met alles erop en eraan. Zaterdag 29 september (vanaf 10 u) volgt een gevarieerd programma, met onder meer een rommelmarkt voor kinderen, hapjes, muziek en rondleidingen. Noteer deze dagen nu reeds in uw agenda, want het loont de moeite er bij te zijn.

Een handje toesteken

Iedereen die het voelt kriebelen om deel uit te maken van dit prachtige initiatief, wordt warm aangemoedigd om zich als vrijwilliger aan te bieden, om zo de verdere ontwikkeling van de site te ondersteunen.

Concreet worden nog handige mensen gezocht die kunnen helpen bij de inrichting van De Broederij, barmannen en -vrouwen om de dorstigen te laven, mensen die willen helpen tijdens het openingsweekend én mensen met ideeën en diverse talenten. Alle namen en aanbiedingen worden netjes genoteerd, waarna iedereen in de loop van de zomer een uitnodiging mag verwachten.

Wil je je aanbieden als vrijwilliger, heb je nog bijkomende vragen of ben je gewoon nieuwsgiering naar meer ... neem contact op via info@debroederij.gent

Of neem een kijkje op de facebookpagina.