Festival van de Architectuur - Dominoes!

Wat voor een festival?

Het Festival van de architectuur is een evenement van zeven dagen dat inzoomt op het belang van architectuur voor een goed ontworpen leefomgeving.

In de week van 21 september tot en met 27 september 2019 vindt in Gent de tweede editite van het Festival van de Architectuur plaats, met als doel: iedereen te laten nadenken over de kwaliteit van een goed ontworpen leefomgeving én wat onze eigen bijdrage daarbij kan zijn.

Deze tweede editie van dit buitengewone festival staat volledig in het teken van "verbinden". Omdat we niet alleen steeds dichter bij elkaar gaan wonen, maar ook steeds creatiever moeten omspringen met steeds minder open ruimte. En bij Compagnie Emmaüs voelen we ons door dit centrale thema natuurlijk zeer aangesproken.

Wat valt er zoal te beleven?

Op zaterdag 21 september 2019 begint het Festival van de Architectuur met een heuse knaller.

Een traject van maar liefst 7000 levensgrote dominostenen zal die dag immers de figuurlijke grenzen tussen de wijken Ledeberg en Moscou slopen en deze wijken aldus verbinden. Het belooft een uniek spektakel te worden, waarbij een deel van het domino-parcours zelfs door de gebouwen van Compagnie Emmaüs zal open.

Onze bewoners zullen bovendien als vrijwilligers een handje toesteken bij de opbouw van dit reusachtige dominospel.

De eerste steen zal stipt om 17u vallen aan de Broederij op de Standaertsite (Ledeberg), waarna de laatste steen 40 (!) minuten later zal omvervallen in het Wijkpark De Porre (Moscou).

Wij nodigen jullie allemaal heel warm uit om bij ons in Compagnie Emmaüs of elders in de wijk de stenen te zien vallen!

Meer weten?

Uiteraard zal er tijdens het Festival van de Architectuur nog veel meer te beleven zijn.

Voor een volledig overzicht van het programma verwijzen we graag naar de officiële website (klik hier).