doof

Studiedag: zorg in verleden en toekomst

affiche doofverleden 9 juni_1.jpgOp zaterdag 9 juni 2018 vindt de studiedag “Zorg voor het verleden, zorg voor de toekomst” van Doof Verleden en Doof Vlaanderen Vorming plaats.

Voor eenieder met een hart voor dovenzorg, organiseren Doof Verleden en Doof Vlaanderen Vorming samen een studiedag , over de geschiedenis en de archieven van de Vlaamse dovengemeenschap.

Het nieuwe zorglandschap

Zorg verandert. Wat voorheen een gegeven was, is in 2017 meestal compleet anders. Dat heeft alles te maken met de invoering van de zogenaamde Persoonsvolgende Financiering (PVF). Compagnie Emmaüs biedt al jaren zorg op maat aan cliënten/bewoners. Maar ook wij zullen moeten veranderen. Wij zullen de specifieke noden van cliënten/bewoners moeten proberen te achterhalen door met hen in dialoog te gaan. Vervolgens kijken wij of we kunnen helpen én op welke manier dit het beste zou kunnen.

Erfgoeddag Huis van Alijn - 23 april 2017

Op 23 april 2017 vindt een nieuwe editie van de 'Erfgoeddag' plaats. Het Huis van Alijn in Gent doet al vele jaren mee aan dit evenement, dat elk jaar rond een specifiek thema draait. Dit jaar is het thema: Zorg.

Hoewel het begrip 'zorg' ruim kan worden geïnterpreteerd, was voor het Huis van Alijn de keuze snel gemaakt: het menselijk aspect zou centraal worden gesteld.

Pagina's